Covid-19 en je reis

<-terug

 

Welkom (terug) in Winterberg! Het is mogelijk om voor een dag per bus naar Duitsland te reizen met een vaccinatie- of herstelbewijs. ! UPDATE 30/01 ! Deze wetgeving geldt in Duitsland ook voor kinderen vanaf 16 jaar. Tot 16 jaar is een verblijf van maximaal 24 uur toegestaan zonder test of een vaccinatie- of herstelbewijs.

 

PAGINA NAVIGATIE

 

-> NIEUWS: MAATREGELEN HORECA

-> DE JUISTE VOORBEREIDINGEN VOORAF

-> TIJDENS DE BUSREIS

-> IN WINTERBERG / IN HET SKIGEBIED

-> OVERIGE INFORMATIE

 

laatste Update: 7 januari 2022

 

Booster verplicht in de horeca, maar ruim voldoende alternatieven

 

De Duitse overheid heeft besloten de booster vanaf 15 januari 2022 verplicht te maken voor een bezoek aan de horeca. Voor een dagje Winterberg met Winterbergbus hoeft dit echter geen spelbreker te zijn. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat er ruim voldoende mogelijkheden zijn om iets te eten en te drinken, gebruik te maken van verwarmde toiletten etc. Ook hebben wij onze vertrektijd vanuit Winterberg iets vervroegd.

 

Wij hebben de afgelopen dagen veel vragen gekregen en hebben de belangrijkste op een rijtje gezet (bekijk). Maar eerst je aandacht voor een nieuwtje waarmee wij direct inspelen op de nieuwe 2G-plus regelgeving.

 

Nieuw bij de busparkeerplaats: Winterbergbus Foodplatz

 

De kerstmarkten zijn voorbij en hierop is slim ingespeeld door onze partner Big Mountain. Begin januari zijn er meerdere foodwagens naar Winterberg gehaald en deze vind je nu direct aan onze busparkeerplaats! (bekijk foto's) Er is van alles te eten en drinken verkrijgbaar en dat alles met het gevoel alsof je op een knusse kerstmarkt staat. Een glaasje Glühwein of warme chocomel bij aankomst? Een crêpe als lunch? Nog even een stevige 'Bratwurst mit Pommes' eten voor vertrek, of meenemen in de bus? De Winterbergbus Foodplatz is 'the place to be' en dat alles zonder 2G-plus (booster). Ook hiermee onderscheiden wij ons van andere reisorganisaties en maken we je dagje Winterberg (info), ondanks de maatregelen, zo aangenaam mogelijk.

 

 

Veelgestelde vragen

 

"Wat zijn de beperkingen en alternatieven, zonder booster?"

Laten we voorop stellen: geen booster betekent alleen een beperking voor de horeca. Dus niet voor winkels, de skiverhuur, skilift etc. De restaurants aan de pistes, maar bijvoorbeeld ook de bakkers in het centrum, bieden volop take-away mogelijkheden. Die warme chocomel ga je echt wel vinden, ook aan de pistes! Zoals bovenstaand omschreven is er bij de busparkeerplaats (dit is bovenaan Skilift 1, in het hart van het skigebied) een Foodplatz gerealiseerd. Winterbergbus is de enige reisorganisatie in Winterberg met deze faciliteiten direct aan de busparkeerplaats.

 

"Kan ik in Winterberg een sneltest doen voor horecabezoek?"

Jazeker, wil je de horeca bezoeken met een vaccinatiebewijs zonder booster dan kun je een gratis sneltest doen, o.a. bij de Skihütte van Der Brabander (onderaan Skilift 19) en in het centrum, achter het Muhve In / Lodge hotel. Ski of loop even langs en je hebt direct het resultaat — en schuif meteen aan in het gezellige pisterestaurant of pannenkoekenhuis van Der Brabander.

 

"Zijn de toiletten aan de pistes toegankelijk?"

Aan de busparkeerplaats hebben wij een eigen omkleedruimte en toiletten. De grotere restaurants aan de pistes hebben toiletten die zijn gescheiden van het restaurantgedeelte, vaak met een verwarmde hal bij binnenkomst. Na boeking krijg je van ons tips over waar je terecht kunt.

 

"Is het druk in Winterberg?"

Nee! Doordat er een limiet is aan het aantal skipassen dat per dag uitgegeven wordt (let op, vooraf reserveren) zijn er nauwelijks wachttijden bij de skiliften. Onze bussen komen aan en vertrekken op momenten dat er ook onderweg nauwelijks drukte is.

 

"Is er après-ski?"

Er zijn geen feesten zoals gebruikelijk, maar de typisch gezellige wintersportsfeer is aanwezig.

 

"Vertrekt de bus terug om 19:00 uur, ook nu er geen après-ski is?"

Nee, wij vertrekken eerder naar Nederland, uiterlijk om 17:30 uur. Dit is een uur na het sluiten van de pistes. Je hebt dus nog ruim de tijd iets te eten en drinken, bijvoorbeeld bij restaurant Big Mountain (2G-plus) of de Foodplatz (2G) aan de busparkeerplaats. Ook zal de bus als al vanaf 16:30 uur open zijn en verwarmd worden zodat degene die dat willen al plaats kunnen nemen en ontspannen, al dan niet met wat lekkers van de Foodplatz.

 

de juiste voorbereidingen vooraf

 

waarom juist nu op reis met winterbergbus.nl

Winterbergbus.nl is al 10 jaar de enige reisorganisatie in Nederland die uitsluitend reizen naar Winterberg aanbiedt. Met support van onze partners ter plaatse, waaronder het Nederlandse Vakantiehotel Der Brabander en Skiverleih Schneider, hebben wij Winterbergbus groot gebracht. Met ons kantoor in Winterberg zitten we altijd bij de haard van het vuur en is informatie up-to-date, vaak al ver voordat deze in Nederland bekend is. Er zijn meer Nederlandse reisorganisaties die een dagje Winterberg aanbieden. Vaak met eenvoudige websites zonder uitgebreide Covid-19 info, of juist een website waar vele reizen worden aangeboden en Winterberg 'als één van de vele producten'. Na 10 jaar kunnen wij zeggen: een dagje Winterberg organiseer je niet zomaar. Zeker nu, in een tijd van regelmatig wijzigende regelgeving in een ander land, is het belangrijk te boeken bij een reisorganisatie die dagelijks full-time met (en in) Winterberg bezig is. We zien je graag binnenkort, in onze bus naar Winterberg.


bekijk winterbergbus.nl/nieuwsblog voor alle updates

Op Winterbergbus.nl/nieuwsblog houden we je op de hoogte van de laatste stand van zaken m.b.t. Covid-19 en je reis.


reis niet bij symptomen van het coronavirus

Heb je milde klachten zoals een verkoudheid, hoesten of koorts? Blijf thuis en laat je testen op het coronavirus. Bij een positieve test kun je je reis tot 24 uur voor vertrek gratis annuleren of omboeken als je de Winterbergbus Flex optie hebt toegevoegd aan je boeking.


reis met een geldig vaccinatie- of herstelbewijs

Op diverse momenten wordt je QR-code gecontroleerd. Om ter plaatse toegang te krijgen tot de horeca is een bewijs van je booster verplicht (alternatief: gratis sneltest in Winterberg).


reis met een geldig identiteitsbewijs

Hieronder vallen een paspoort, identiteitskaart en rijbewijs.


niet van toepassing op dagreizen: verplicht aanmelden

Bij verblijf langer dan 24 uur in Duitsland ben je verplicht je bezoek aan Duitsland te melden bij de Duitse overheid. Alle reizen naar Winterberg duren korter dan 24 uur, aanmelden is dus niet van toepassing.


reis met een medisch of FFP-2 mondkapje (vanaf 6 jaar)

In Duitsland ben je vanaf 6 jaar verplicht een medisch of FFP-2 mondkapje te dragen in openbare gebouwen, de skiverhuur, winkels etc. Ook in de skilift is een FFP-2 mondkapje verplicht. Dit type mondkapjes zijn tegenwoordig overal verkrijgbaar (vraag naar FFP-2). Ook zijn deze verkrijgbaar bij de chauffeur voor € 2,00 per stuk.


skipas: verplicht vooraf reserveren (n.v.t. voor beginners)

Ben je gevorderd? Dan wil je gebruik maken van de skiliften. Tijdens de Covid-19 pandemie is er een daglimiet aan het aantal skipassen dat uitgegeven wordt. Als je van de skiliften gebruik wilt maken (niet van toepassing voor beginners, lees hier waarom) dan moet een skipas vooraf besteld worden. Ter plaatse zijn skipassen zonder reservering niet verkrijgbaar en hierop worden geen uitzonderingen gemaakt. Wij adviseren je de skipas direct na het boeken van je busticket te reserveren via de officiële website van Skiliftkarussell Winterberg. Hier kun je, voordat je de bus boekt, tevens controleren of er skipassen beschikbaar zijn. Skipassen mag je tot een dag voor vertrek annuleren. Op deze pagina vind je alle informatie.


huurmateriaal: verplicht vooraf reserveren

Tijdens het boeken van je busticket, kun je huurmateriaal toevoegen aan je boeking. Je hebt ter plaatse de garantie dat je materiaal in de juiste maat beschikbaar is en je krijgt bij aankomst een polsbandje als bewijs dat je een geldige QR-code hebt. Dit voorkomt extra wachttijd bij de skiverhuurder. Uiteraard kun je ook je eigen materiaal meenemen in de bus.


tijdens de busreis

 

veilig touringcarvervoer en covid-19

De officiële instanties beoordelen het reizen per touringcar als veilig. Net zoals vliegtuigen, zijn touringcars uitgerust met moderne klimaatsystemen. Hoogwaardige filters zorgen ervoor dat er eenmaal per 1-2 minuten, 100% luchtverversing plaatsvindt. In vergelijking met een reis per trein of vliegtuig, is een reis per touringcar zelfs de veiligste optie. Kijk op deze pagina voor meer informatie over veilig touringcarvervoer.


controle reispapieren bij vertrek

Onze chauffeurs zijn verplicht de passagiers al bij vertrek uit Nederland te controleren op de juiste reispapieren. Alleen onder deze voorwaarde mogen wij de grens met Duitsland passeren. Boetes zijn hoog en in geval van een ontbrekende of niet werkende QR-code kan dan ook niet gereisd worden. Conform onze voorwaarden bedragen de annuleringskosten in dat geval 100% van de totale reissom.


in de bus: maatregelen van het busbedrijf

-> Er wordt alleen in- en uitgestapt via de middendeur.

-> Er is disinfectiemiddel aanwezig.

-> Het toilet van de touringcar blijft gesloten behoudens noodgevallen.

-> Na iedere rit wordt de touringcar minstens een half uur geventileerd.

-> Na iedere rit wordt de touringcar gedesinfecteerd.

-> Zitplaatsen binnen 1,5 meter van de chauffeur worden niet gebruikt.


in de bus: richtlijnen voor de passagiers

-> Het dragen van een mondkapje is verplicht vanaf 13 jaar.

-> Desinfecteer je handen bij het instappen.

-> Blijf, zowel heen als terug, zitten op de plaats die bij vertrek gekozen is.

-> Laat geen afval achter.


in winterberg / in het skigebied

 

waar is een vaccinatiebewijs met booster verplicht (v.a. 16 jaar)

-> In de horeca (2G-plus), anders sneltest ter plaatse


waar is een vaccinatiebewijs verplicht (v.a. 16 jaar)

-> In niet-essentiële winkels

-> In de horeca (alleen met booster)

-> In het openbaar vervoer

-> In de touringcar

-> In de skiverhuur

-> In de skilift

-> (Etc.)


wanneer draag je een medisch of ffp-2 mondkapje

-> In alle publieke binnenruimtes

-> In winkels

-> In de horeca

-> In het openbaar vervoer

-> In de touringcar

-> In de skiverhuur

-> In de Winterbergbus omkleedruimte

-> In de skilift

-> Op plaatsen gevoelig voor rijvorming, drukte etc. (binnen en buiten)

-> (Etc.)


omkleedruimte en toiletten

In het gehele skigebied vind je, bijvoorbeeld bij de grote restaurants aan de piste, verwarmde toiletten. Tevens heeft Winterbergbus een eigen omkleedruimte met toiletten bij de busparkeerplaats. Houd ook hier rekening met de coronamaatregelen


overige informatie

 

waaraan moet een vaccinatiebewijs voldoen?

Gevaccineerd betekent dat je laatste Covid-19 vaccinatie tenminste 14 dagen geleden was. ! UPDATE 30/01 ! Een enkele vaccinatie met Janssen wordt niet meer als volledig gevaccineerd gezien. Na een tweede prik wordt weer voldaan aan 2G en 2G-plus (uitzonderingsregel in de deelstaat NRW waarin Winterberg ligt).


waaraan moet een herstelbewijs voldoen?

De positieve test moet minstens 28 dagen geleden zijn en maximaal 3 maanden geleden.


als de reis niet doorgaat

Er kan zich een situatie voordoen waardoor wij moeten besluiten de reis te annuleren. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij een officiële zware storm met kans op sluiting van het skigebied. Tijdens de pandemie kan dit bij nieuwe regelgeving zijn, al is de kans hierop nihil. Als Winterbergbus de reis annuleert, ontvang je altijd de volledige reissom terug. In onze algemene voorwaarden vind je hier alle informatie over.


gratis annuleren of verplaatsen bij een coronabesmetting

Bij het boeken van je busticket heb je de mogelijkheid om een Flex optie toe te voegen. Voor een bedrag van € 4,50 per reiziger, kan een boeking gratis geannuleerd of verplaatst worden bij een aantoonbare coronabesmetting. Kijk voor meer informatie op deze pagina.


reisverzekering

Wij raden sterk aan een reisverzekering af te sluiten, ondanks dat je maar een dag op reis bent. Naast de gebruikelijke dekking, zijn de verzekeraars ingespeeld op dekking van kosten voortkomend uit een coronabesmetting, zoals langer verblijf in Winterberg. Kijk voor meer info op deze pagina.


algemene voorwaarden

Wij hebben een nieuwe paragraaf toegevoegd aan onze algemene voorwaarden. Hierin vind je alle informatie over hoe zaken rondom je reis en Covid-19 geregeld zijn zodat jij en wij niet voor verrassingen komen te staan. Zoals bij iedere reisorganisatie, ga je bij boeking akkoord met de algemene voorwaarden.


© Winterbergbus™ is een merk van WeBerg, KvK nummer 54143357
WeBerg, Simon Carmiggelthof 158, 2492 JN Den Haag