Info organisator

Stelt u zich voor. Met uw groep het echte wintersportgevoel beleven, alsof u zich in Tirol bevindt. Bij Winterbergbus Snow Included is de organisatie van de reis in vertrouwde handen. Maak op deze pagina kennis met onze reisorganisatie en werkwijze.

 

wij zijn winterbergbus

 

  • Sinds 2011 actief en uitsluitend organisator van reizen naar Winterberg
  • Gedegen garantieregeling (wettelijk)
  • Zelf ontwikkeld Winterbergbus Extranet met persoonlijke aanmeldpagina voor de deelnemers, dus voor u als organisator nauwelijks werk vooraf en geen verwarring ter plaatse.
  • Winterberg specialist: wij organiseren uitsluitend bedrijfsuitjes naar de 'Skiliftkarussell Winterberg', zijn er gevestigd en kunnen deuren openen die voor anderen gesloten blijven.
  • Korte lijnen, persoonlijke communicatie, budgetvriendelijk.
  • Reisprogramma bedrijfsuitje Winterberg volledig naar uw wensen samen te stellen.
  • Groepsreizen geschikt voor zowel wintersporters als niet-wintersporters van alle leeftijden.
  • Eigen parkeerplaatsen in het centrum met omkleedruimtes welke exclusief voor onze gasten toegankelijk zijn.
  • ... en zó veel meer.

 

de offerte

 

De offerte voorziet u van alle benodigde informatie. U krijgt een duidelijk gescheiden overzicht van de basiskosten welke voor alle deelnemers van toepassing zijn (bijvoorbeeld het vervoer per touringcar) en daarnaast alle opties (zoals activiteiten, het huren van materiaal, F&B etc.). Onze offertes zijn vrijblijvend en geldig voor een heel seizoen.

 

Op onze arrangementen geven wij de laagste prijsgarantie. Vindt u dezelfde reis elders goedkoper? Dan bieden wij korting op de laagste prijs.

 

voorbereiding

 

De weken voorafgaand aan het vertrek naar Winterberg verwerken wij alle informatie tot een compleet reisarrangement. Hierbij houden wij u op de hoogte en stemmen wij belangrijke zaken met u af, zoals het definitieve aantal deelnemers en materiaalhuur. Bekijk voor meer informatie het stappenplan.

 

op weg naar winterberg

 

Wij adviseren uiterlijk rond 5:30 uur 's morgens de Duitse grens over te gaan. Zo kan voorkomen worden dat de bus in de file terecht komt en is de groep nog voor de drukte in Winterberg. De gemiddelde rijtijd naar Winterberg bedraagt, onder normale omstandigheden en afhankelijk van plaats van vertrek, 3,5 tot 4,5 uur.

 

Op zowel de heen- als de terugreis vertonen wij een entertainmentprogramma. Voorts maakt de bus eenmaal een korte (wettelijke) ruststop van 30 tot 45 minuten.

 

aankomst

 

Ons streven is om tussen 9:00 uur en 9:45 uur aan te komen in Winterberg. Wij beschikken over exclusief voor onze bussen gereserveerde parkeerplaatsen, direct aan de Herrloh-piste in het centrum van Winterberg en nabij Skilift 1. Hier vindt u alle faciliteiten m.b.t. materiaalhuur, de skipas, les, gezamenlijk diner etc. Overnacht de groep in Winterberg? In dat geval rijdt de bus op verzoek eerst langs de accommodatie.

 

Handig: zowel na aankomst als na het sluiten van de skiliften is er gelegenheid tot omkleden en spullen veilig achter te laten in de bus. Ook beschikken wij over een omkleedruimte, exclusief voor onze gasten.

 

skipas / materiaalhuur

 

Gemiddeld staan de deelnemers binnen 45 minuten na aankomst op de piste. Het huurmateriaal is gereserveerd en de skipassen liggen klaar. De deelnemers ontvangen vooraf een unieke link voor het doorgeven van bijvoorbeeld skischoenmaten en/of activiteiten en ontvangen de voucher van hun bestelling direct per mail. Kortom, geen zorgen vooraf voor u als organisator.

 

Tip: voor de beginners volstaat een puntenskipas. Deze is goedkoper dan de normale skipas en biedt toegang tot de oefenpiste.

 

ski- en snowboardles

 

Een team van ervaren gekwalificeerde ski- en snowboardleraren staat klaar om de groep de fijne kneepjes van het skiën of snowboarden bij te brengen. Leraren die van hun hobby hun beroep hebben gemaakt, goed zijn opgeleid en volgens de modernste methodes lesgeven.

 

niet-wintersporters

 

Ook voor de niet-wintersporters is er in Winterberg van alles te beleven. Dit varieert van heerlijk relaxen in een luxe wellness center tot een actieve sneeuwschoenwandeling in de besneeuwde heuvels van het Sauerland. En tegen het einde van de middag sluiten de wintersporters en niet-wintersporters zich gezellig samen aan bij de après-ski. Kijk voor meer informatie hier.

 

F&B

 

Speciaal voor onze groepen is er een mogelijkheid gezellig gezamenlijk te lunchen en/of dineren, iets dat zonder reservering als grotere groep vrijwel onmogelijk is. Met onze restaurant partners zijn er speciale voordeelmenu's samengesteld met diverse keuzes op sfeervolle locaties. Natuurlijk zijn er zó veel meer mogelijkheden, zoals ontvangst met een ontbijt, koffie/thee, gebak etc.

 

vertrek terug (dagreis)

 

Om 18:30 uur* staat de bus klaar voor vertrek terug naar Nederland. De terugreis geeft alle gelegenheid te ontspannen na een dag in de sneeuw. De chauffeur begint fris en uitgerust aan de terugreis want krijgt van Winterbergbus een hotel aangeboden.

 

*vroeger of later tijdstip mogelijk

 

overnachten

 

Liever meer tijd in de sneeuw? Kies dan voor een meerdaagse reis. Overnachtingsmogelijkheden variëren van verblijf in eenvoudige accommodaties voor groepen tot luxe hotels. Ons uitgangspunt is altijd dat de groep in of nabij de 'Skiliftkarussell Winterberg' verblijft, dus niet ver buiten het skigebied.

 

geen sneeuw?

 

De 'Wintersport-Arena Sauerland' is mede dankzij een gunstige ligging (top: 841,9 meter), de 'All Weather Snowmakers' en ruim 200 sneeuwkanonnen vrijwel sneeuwzeker van december tot maart. Het kan echter voorkomen dat er matige tot geen wintersportmogelijkheden zijn. Doorgaans gaat dit slechts om een periode van enkele dagen per seizoen. In de praktijk worden dagreizen bij te weinig sneeuw verplaatst naar een alternatieve datum of kunt u er voor kiezen de reis kostenloos te annuleren. Bij meerdaagse reizen wordt een alternatief programma aangeboden in het Sauerland.

 

verzekeren

 

Dankzij samenwerking met Europeesche Verzekeringen kunnen wij voordelige tarieven aanbieden voor groepsreisverzekeringen met wintersportdekking. Voor gemiddeld 1-2 euro per persoon per dag is iedere deelnemer uitstekend verzekerd.

 

terug naar boven

© Winterbergbus™ is een merk van Winterbergbus Snow Included, KvK nummer 54143357
Winterbergbus Snow Included, Simon Carmiggelthof 158, 2492 JN Den Haag